Akkuhuolto Öljynvaihto Katsastushuolto Vianetsintä Jarruhuolto ja -korjaukset Tuulilasin vaihto Pakoputkihuolto Renkaat ja vanteet Valot
Autohuolto / autokorjaamo

Autohuolto / autokorjaamo

Hakalan Koneklinikka tarjoaa Raahessa laadukasta autohuoltoa  ja korjaamopalveluita kaikille automerkeille. Meiltä saat myös uuden auton takuuaikaisen huollon.

Olemme osa Bosch Car Service -ketjua, mikä takaa ammattimaisen työnjäljen ja alkuperäislaatuiset varaosat – erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Myös autosi takuu säilyy normaalisti.

Tämä on mahdollista Euroopan unionin määrittelemän ryhmäpoikkeusasetuksen ansiosta. Se antaa korjaamollemme mahdollisuuden tarjota täysin auton valmistajien vaatimukset täyttävää palvelua, ilman että asiakkaiden tarvitsee maksaa kohtuuttomia hintoja.

Meillä hoituu myös sähköisten huoltokirjojen täyttö.

 

Tutustu huolto- ja korjaamopalveluihimme:

Teemme kaikkia alustan korjaus- ja huoltotöitä, myös ilmajousitettujen alustoiden. Jarrujen korjauksista hoituvat mekaaniset, hydrauliset ja sähköiset ongelmat.
Olemme valtuutettu Eberspächer- ja Webasto-asennuspiste. Uusien autojen väylätekniikka edellyttää erityisosaamista lisälämmittimien asennuksessa. Lämmittimen ohjauksen voi toteuttaa joko ajastimella, kaukosäätimellä tai puhelinohjauksella.
Ilmastointijärjestelmästä haihtuu kylmäainetta vuosittain n. 5-10 %, joten ilmastoinnin täyttöhuolto on suositeltavaa tehdä 2 vuoden välein. Vajaa ilmastointijärjestelmä lisää polttoainekulutusta eikä välttämättä viilennä sisäilmaa tarpeeksi lämpimillä ilmoilla. Ilmastointilaitteen komponentit myös kuluvat enemmän, kun kylmäaineet ovat vähissä, koska järjestelmä joutuu työskentelemään kovemmin tuottaakseen saman jäähdytystehon. Teemme myös ilmastointikennojen desinfiointeja, joilla voidaan poistaa järjestelmästä bakteerikasvustoja sekä hajuhaittoja.
Jakohihnan vaihto kannattaa tehdä ajoissa, sillä oikeaan aikaan vaihdetulla jakohihnalla vältät hihnan rikkoutumisesta johtuvat moottorivauriot. Jakohihnan vaihtaminen onkin tärkein autollesi tehtävä huoltotoimenpide! Meiltä löytyy erikoistyökalut lähes kaikkiin malleihin.
Teemme autoosi katsastustarkistuksen ja päästömittauksen ja käytämme halutessasi auton myös katsastuksessa. Emme veloita katsastukselle viennistä.
Olethan huomannut, että ajoneuvoihin on ilmestynyt uudentyyppisiä antureita ja tunnistimia, kuten kameroita ja tutkia? Ne mahdollistavat mm. mukautuvan vakionopeussäätimen ja kaista-avustimen toiminnan.

Tällöin kyseessä on kuljettajan avustusjärjestelmillä (ADAS) varustettu ajoneuvo. ADAS-järjestelmillä varustetun ajoneuvon huolto ja korjaaminen vaativat erityishuomiota. ADAS -järjestelmien kalibrointi on suoritettava em. ajoneuvojen osalta määrättyjen huolto- ja korjaustöiden jälkeen. Tällaisia töitä ovat mm. pyöränsuuntaus, tuulilasin vaihto, alustan nivelien, tukivarsien, iskunvaimentimien yms. vaihdot.

Teemme tutkien ja kameroiden kalibroinnit kaikkiin automerkkeihin ja malleihin. Suoritamme kalibroinnit Boschin DAS 3000 kalibrointi- ja säätölaiteella, joka takaa erittäin tarkan ja nopean kalibrointituloksen.

Turvajärjestelmien kalibroinnit – Turvallisuus on tärkeää
Nykyään ajoneuvoissa on paljon uutta teknologiaa, esimerkiksi pitkälle kehittyneitä kameratekniikkaan perustuvia turvajärjestelmiä. Esimerkkeinä mm. sadetunnistin, mukautuvat ajovalot, etäisyystunnistin ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, jotka toimivat ajoneuvon kamera-, tutka-, LiDAR- ja ultraäänitunnistimilla. Näiden järjestelmien toimivuuden varmistaminen on liikenneturvallisuuden kannalta hyvin tärkeää.

Tuulilasikameran kalibrointi
Nykyaikaisiin tuulilaseihin on yhdistetty paljon tekniikkaa, kuten kameroita ja sadetunnistimia. Tuulilasin vaihdon yhteydessä tulee suorittaa tuulilasin kalibrointi, jotta laseihin integroidut kamerat, sensorit ja järjestelmät toimisivat oikein.

Etäisyystunnistimien kalibrointi
Etäisyystunnistin on yksi sensoreista, joita nykyaikaisiin autoihin on usein asennettu. Tunnistimien toiminnan tarkistaminen ja sensoreiden kalibrointi kannattaa, sillä vain siten voidaan varmistaa, että ne toimivat kuten niiden kuuluukin.

Kalibrointi tuulilasin vaihdon yhteydessä
Teemme tuulilasikameran, sensorien ja etäisyystunnistimien kalibrointityöt asiantuntevasti ja luotettavasti tuulilasin vaihdon yhteydessä. Kalibroinnilla varmistetaan, että tunnistimet toimivat auton valmistajan tarkoittamalla tavalla.

Katso videot YouTubesta:
Bosch radar sensors for assisted and automated driving
Bosch front video camera for assisted and automated driving
Asennamme esimerkiksi vetokoukut, lämmittimet ja peruutustutkat.
Nelipyöräsuuntaus on aiheellista, jos auto on levoton ajaa, renkaat kuluvat epätasaisesti reunoilta, ajoneuvoon on vaihdettu alustan osia tai ajoneuvo puoltaa. Oikein tehty nelipyöräsuuntaus parantaa auton ajettavuutta, lisää turvallisuutta, säästää renkaita ja polttoainetta.
OBD (On-Board Diagnostics) on ajoneuvon sisäinen valvontajärjestelmä, joka valvoo auton moottorin ohjausyksikön komentoja ja niiden vasteita. OBD-mittauksessa tutkitaan tämän valvontajärjestelmän toimintaa sen omien tallennetietojen pohjalta. Katsastukseen OBD-mittaus tulee tehdä kaikille vuonna 2001 käyttöön otetuille bensiiniautoille ja sitä uudemmille.
Tienpäällysteestä irronnut kivi, hiekoitushiekka tai nastarenkaista tippuneet nastat ovat uhka autojen tuulilaseille. Kun tuulilasiin osunut kivi tai nasta aiheuttaa lasiin kiveniskemän, se yhdessä tuulilasiin kohdistuvan jännityksen vaihtelun kanssa halkaisee helposti lasin. Haljennut lasi heikentää auton turvallisuutta erityisesti törmäys- ja ympäriajotilanteissa, ja on siksi syytä vaihtaa välittömästi.

Nykyaikaisissa autoissa tuulilasi on tärkeä osa turvallisuusjärjestelmää. Se on tärkeä osa auton kestävää rakennetta. Tuulilasi vaikuttaa siihen miten auto muuttaa muotoaan törmäyksessä tai ympäriajossa.
Pakokaasujenmittaus on osa katsastusta ja se voidaan suorittaa jo ennen katsastuskonttorille menoa. Meiltä saat pakokaasumittauksesta todistuksen, joka kelpaa katsastuskonttorille, eikä pakokaasuja tarvitse enää mitata katsastuskonttorilla. Teemme pakokaasumittauksia niin uusiin kuin vanhoihin autoihin.
Nykyaikaiset autot ovat monimutkaisia, useiden tietokoneiden ja ohjausyksiköiden säätelemiä laitteita. Lähes kaikkia toimintoja polttoaineen annostelusta ovien lukitukseen ohjataan sähköisesti. Joskus näihin järjestelmiin tulee häiriöitä. Häiriöt eivät välttämättä ole suuria, mutta ne kannattaa turvallisuussyistä ottaa vakavasti. Meillä on käytössä ammattitaitoiset asentajat ja useampia erilaisia diagnostiikkalaitteistoja.
Meillä onnistuu vikakoodin luvut yleistestereillä Bosch ja Autocom sekä merkkitestereillä Volvo, Opel, VW ja Mercedes.
Teemme öljynvaihdot korkealaatuisilla öljyillä, jotka täyttävät moottorivalmistajien ohjeet ja vaatimukset. Meiltä Mobil Express -moottoriöljynvaihdot. Automaattivaihteistojen öljynvaihdot teemme uudella SPIN ATF 4000 -öljynvaihtokoneella, joka mahdollistaa myös vaihteiston perusteellisen, pesuaineellisen huuhtelun.
Asennamme ja kalibroimme Dräger-alkolukot.